Nema sadržaja

Sve vesti - Kampanja protiv raka dojke

20.3.2015.

Održan okrugli sto povodom Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke

Otkriven na vreme, rak dojke je izlečiv u 90% slučajeva. Predstavnici zdravstvenih institucija i organizacija okupili su se povodom Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke na okruglom stolu “Rana dijagnostika i izlečenje raka dojke”, koji je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Republike Srbije. Tom prilikom predstavljeni su rezultati koji su do sada ostvareni u oblasti preventivnih pregleda i ranog otkrivanja ove bolesti, kao i planovi za 2015. godinu.
19.10.2014.

Održana šetnja "Milion razloga” u borbi protiv raka dojke

U centru Beograda, u Knez Mihailovoj ulici danas je, uz masovnu podršku građana i veliki broj javnih ličnosti, održana tradicionalna Roze šetnja podrške u borbi protiv raka dojke. Ovaj događaj organizovan u sklopu kampanje “Milion razloga zašto želim svet uz tebe” poslao je snažnu poruku podrške i poziv ženama u Srbji da rak dojke ne mora da bude bolest sa smrtnim ishodom i da se redovnim pregledima može preventivno delovati na ovu opasnu bolest.

Kampanja protiv raka dojke

Fond B92 je započeo borbu protiv raka dojke još 2008. godine. Tada je u okviru akcije „77 žena u 7 dana“ sprovedena nacionalna kampanja prikupljanja sredstava za kupovinu mobilnog mamografa za preventivne preglede žena.