8.6.2022.

Saopštenje: Solidarno sa najslabijima – Bitka za bebe u Ukrajini

Fond B92, Srpski filantropski forum i PKS prikupljaju pomoć za Ukrajinu koja je već u nekoliko navrata poslata u saradnji sa Ambasadom Ukrajine. Realizovana je donacija MK grupe u hrani u vrednosti od 50.000 evra, 7 tona robe Nestle Adriatik S, donacija Koka - Kole u vodi, Bambi sa keksom, Eliksir grupa u donaciji od 100.000 evra za koje je kupljena hrana, Japan Tobako Internešenel sa 27.000 evra za hranu i higijenske potrepštine, Konstrukting konsalting u robi za bebe, AVON sa sredstvima za higijenu i DM drogerie markt sa sredstvima za higijenu.

Prošle nedelje smo udruženo prikupili onoliko hrane za bebe i pelena, kao i druge opreme, koliko je moglo da stane u dvoja kola, kojima je ekipa festivala Krokodil krenula prvo do Užgoroda, a potom drugim konvojem medicinske pomoći, preko cele Ukrajine, do samog Harkova. Koliko god se činilo da je u pitanju simbolična pomoć, iz iskustva znamo da je svaka pomoć u ovakvim situacijama veoma velika. Odlazak Vladimira Arsenijevića i lično prisustvo je na simboličnoj ravni veoma važno jer predstavlja očuvanje mosta prijateljstva i solidarnosti sa žrtvama koje su najslabije i najnevinije, male heroje u velikoj bici za život i u najtežim okolnostima.

O ovoj konkretnoj akciji, kao najefikasnijem obliku borbe za čovečnost i preko potrebnu međunarodnu solidarnost, čitajte u tekstovima Verana Matića:

Ovakve akcije otvaraju mogućnosti bazirane na novom humanitarnom iskustvu koje treba da nam svima pomogne i ulije novu nadu za prikupljanje humanitarne pomoći.

Srpski filantropski forum, Fond B92 i Privredna komora Srbije nastavljaju sa akcijom prikupljanja pomoći za građane Ukrajine. Najpotrebnija je konzervirana hrana, gotova jela, testenine, sve ono što može da bude bezbedno transportovano, sva roba vezana za decu, od hrane za bebe, pelena i higijenskih sredstava za sve.

Donacije u novcu mogu se uplaćivati na račun 265-1100310003520-62.

Sve informacije o akciji mogu se dobiti putem e-maila: office@filantropskiforum.com , fond@fondb92.org , putem telefona 064 1993114, kao i na sajtu Potrebe.rs